Tokyo van Tsukiji tot Akihabara

Na een heerlijke nacht slaap (gisteren al rond 21 uur naar bed gegaan) ging vanochtend de wekker om 05.00 uur. Met dank aan mr jetlag was ik al een uurtje hiervoor wakker, maar gelukkig wel erg uitgerust! Om 6 uur de eerste metro gepakt richting de Tsukiji vismarkt. Links en rechts werden de megatonijnen in stukken gezaagd en allerlei andere exotische vissen verhandeld. Tussen alle smalle gangetjes door reden futuristische botsautootjes kriskras keihard door elkaar heen en wonder boven wonder zonder grote ongelukken. Tussendoor liepen ook allerlei oude japannertjes om verse vis op te pikken voor hun sushi-restaurantjes. Na een klein uurtje kwam oom agent ons vertellen, dat dit gedeelte van de vismarkt verboden terrein is voor toeristen. Gelukkig kwamen we er met een ‘sorry, sorry, moshimoshi’ zonder verdere problemen vanaf. Oom agent bleef vriendelijk lachen en wees ons de kortste weg naar de uitgang. We hebben dus toch maar mooi even dit gedeelte van de vismarkt mee kunnen pakken !!

20121031-211743.jpg

Tijd voor het ontbijt: bakkie koffie met een broodje bij een authentiek Japanse Starbucks.
Daarna richting de Hama-rikyu Garden gelopen voor een flinke rondwandeling door dit mooie park, tussen alle hoge gebouwen in. We kwamen om 08.55 uur aan, dus van de punctuele Japanner ter plaatse mochten we er niet in. ‘Solly, sil, palk not open’. Deze beste dame sprak tot nu toe zo ongeveer het beste engels van alle Japanners. Na een kleine detour mochten we een kwartiertje later alsnog het park in. Het ligt schitterend tussen allerlei wolkenkrabbers in, volgens Ruben een beetje zoals Central Park New York, maar dan op z’n Japans. Schitterend park in ieder geval !!
O ja, had ik al gezegd dat het zo’n 20 graden was met een zonnetje ? Echt een aanrader om dan (in korte mouwen) door zo’n park te lopen.

20121031-211959.jpg

Daarna hebben we de hoogbouw in Ginza bewonderd en daarna Shimbashi. Tijd voor een sushi-ontgroening van Ruben. De lunch beviel uitstekend, behalve de ondefinieerbare saté met stukjes tentakel. Die hebben we dus maar even links laten liggen (sorry chef).

Nog even in het kort de rest van de middag: het keizerlijk paleis en de bijbehorende oostelijke tuinen bewonderd (Chijoda-ku), daarna de electronicawijk Akahibari met zijn schreeuwende neonreclames op hoge gebouwen en megawinkels. Erg gaaf in de schemering. En vergeet de Japanse meisjes met hun poppenhoofdjes niet, die voor elke winkel reclame stonden te maken voor iets… (Misschien had het te maken met Halloween, maar mijn Japans is nog niet zo erg goed).

20121031-212103.jpg

20121031-212301.jpg

Onderweg naar ‘huis’ hebben we in een eettentje een soort Toridon en een biertje naar binnen gewerkt en daarna het hotel weer opgezocht voor deze blog. Het was toch wel een aardig lange wandeldag geworden zo van 06.00 tot 19.00 uur, maar we hebben wel ontzettend veel (moois) gezien.
Morgen nog 1 volle dag in Tokyo, en daarna weer 11 uurtjes vliegen richting de volgende jetlag 🙂

This entry was posted in Tokio. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tokyo van Tsukiji tot Akihabara

  1. Janette Versnel says:

    mooie foto,s zo genieten wij ook mee geweldig.

  2. Marco says:

    Helemaal leuk om zo mee te lezen. Veel plezier nog en wees niet zuinig met foto’s maken ;0)

  3. annie says:

    Wat een indrukken op één dag zeg! Leuk om te lezen allemaal. Het is net of ik een beetje met jullie mee reis

Leave a Reply