Meiji, Shibuya en rode oortjes in Ueno

Vandaag staan als eerste het Meiji heiligdom en de hippe wijk Shibuya op het programma. De metrolijnen zijn nog best lastig hierzo, dus bij de planning, onder het genot van een frans ontbijtje (koffie, pain au chocolat en een appel/kaneelbroodje) kwamen we uit op een JR treintochtje naar Yoyogi. In het park hebben we eerst een mooi plaatsje in de zon uitgezocht en enkele blikjes uit de muur getrokken (terrasjes zijn hier schaars, maar de vele automaten op elke hoek van de straat zijn ideaal!). Daarna het Meiji-heiligdom bezocht, indrukwekkend. En toevallig vierde men vandaag het herfstfeest, dus er liepen veel Japanners in authentieke kledij rond, leuk om te zien!
Daarna zijn we doorgelopen naar de hipste wijk in Tokyo, Shibuya. We hebben onze ogen uitgekeken op de drukste oversteekplaats ter wereld, met zelfs diagonale zebrapaden.
Na een uitgebreide lunch (iets met garnalen, boontjes en aardappelshizzle) hebben we de metro gepakt richting Ueno. Het begon al flink te schemeren, dus het park was wat minder goed te zien. Lichtshow in de fontein bekeken en daarna via drukke neonstraten nog wat rondgewandeld. Onderweg werden ons op expliciete wijze nog meerdere malen allerlei hand- en spandiensten aangeboden, waarvoor we met een vriendelijk knikje toch maar hebben bedankt. Blijkbaar waren we in de rosse buurt van Tokyo beland 🙂
Onderweg naar het hotel hebben we nog een kop koffie en broodje met een as jus d’orange naar binnen gewerkt en in Asakusabashi rondgelopen. Zojuist het hotel weer opgezocht en morgen de laatste ochtend in Tokyo, waarna we richting Auckland zullen vertrekken.
Sayonara!

20121101-204707.jpg

20121101-204756.jpg

20121101-204828.jpg

20121101-204901.jpg

20121101-204916.jpg

This entry was posted in Tokio. Bookmark the permalink.

Leave a Reply