Onrustige oversteek, Abel Tasman, Buller river en Carglass

Door gebrek aan wifi de afgelopen dagen, hierbij een korte MacDonalds wifi update van de afgelopen paar dagen:

Maandagochtend vroeg hebben we bij de ferry terminal afscheid genomen van onze trouwe Toyota Corolla en de bagage ingecheckt op de Interislander Ferry. Vertrokken in de regen, maar met een mooi zonnetje aangekomen in Picton. Vlak na vertrek melde de kapitein met een mooie understatement nog wel even, dat het weer voor de oversteek over de Cook Strait ‘a little less then favourable’ was. Onrustig boodtochtje dus, maar de schitterende aankomst door de Queen Charlotte Sound (fjord) maakte alles meer dan goed.
In Picton onze nieuwe Toyota Corolla opgehaald bij Herz en na een simpele lunch doorgereden over de Queen Charlotte Drive naar Havelock en Nelson. Na een korte stop in Nelson (gezellig!) doorgereden naar Motueka en een leuk huisje gehuurd bij Vineyard Tourist Units voor 2 nachten. Op maandag is blijkbaar bijna alles dicht in Nieuw-Zeeland, dus we hebben gegeten bij het enige open restaurant, lekkere Indische curry, extra hot! En een toetje (met Facebook-update) bij de Mac.

Dinsdagochtend eindelijk een keer hardgelopen, 6km langs het strand, heerlijk! Daarna zijn we om 11 uur richting Marahau vertrokken en daarvandaan met een taxiboot naar Anchorage gebracht (in het Abel Tasman National Park). Daarvandaan zijn we in enkele uren zo’n 16 km door het park teruggewandeld naar ons startpunt, langs de goudgele stranden en de mooie bossen.
Ons doel van deze dag (de lekkerste hamburger van NZ, volgens Neel van de lokale i-Site) is helaas niet doorgegaan. The Fat Tui was gesloten…
Kaiteriteri was ook helemaal gesloten, dus uiteindelijk in Motueka gegeten bij de Sprig & Fern tavern, inclusief lokale quiz van de high school athletics meisjesclub).

Woensdag via een schitterende route met bergen vol bloeiende bremmen doorgereden naar St. Arnoud voor een fotostop bij Lake Rotoiti. Daarna bij Murchison gestopt voor een lunch en nederlands praatje met een oude Australische taart met Hollandse roots (oorspronkelijk uit Andijk). Wel een erg aardig vrouwtje trouwens!
Via de Buller River Gorge zijn we uiteindelijk beland in Hostel Basil in Westport. Een doods dorp, maar wel lekkere wraps gegeten bij Porto Bello.

Donderdagochtend zijn we vertrokken richting Frans Joseph. Helaas verliep de dag iets anders dan gepland…
Onze eerste stop was bij de pelsrobbenkolonie bij Cape Foulwind. Gaaf om die beesten van zo dichtbij lekker op de rotsen te zien relaxen !
Op de route hebben we nog wel een soort van blinde kip met lichte suïcidale neigingen onder onze linkervoorband geplakt, oeps…
De volgende stop was bij de Pancake Rocks & Blowholes. Onderweg kwamen we een zwerfkei van een tegemoetkomende auto tegen, die had besloten om onze voorruit van dichtbij te gaan bekijken. Dat was even schrikken, en het resultaat was een flinke beschadiging van de voorruit. Carglass zal hier denk ik weinig meer aan kunnen doen…
De Pancake Rocks waren trouwens wel tof en bijzonder om te zien!
Daarna hebben we de eerste de beste vestiging van Herz opgezocht, in Greymouth. Meteen even langs Allglass gereden, en we konden inderdaad niet doorrijden met deze beschadiging. Helaas was er geen ruit op voorraad, en met dank aan een feestdag in Christchurch kon de eerstvolgende ruit (of vervangende auto) pas op dinsdag arriveren. Balen dus… Maar de vriendelijke dame van Herz is nog wat verder gaan puzzelen en met dank aan een andere klant, die zijn auto niet is komen ophalen, kregen we uiteindelijk een mooie Mazda mee als vervangende auto. Het was inmiddels wel 4 uur ‘s middags geworden, dus dit was meteen onze eindbestemming van vandaag. Via de i-Site een mooi hotel in het centrum gevonden (Revingtons) en daarna een strandwandeling gemaakt voor de broodnodige beweging na al dat eten elke dag. Boodschappen gedaan bij de Countdown en een heerlijke ‘Monteith Pot Pie’ gegeten in het restaurant van ons hotel.
De planning gaan we noodgedwongen nu een beetje aanpassen voor onze laatste 8 dagen in Nieuw-Zeeland. Morgen in ieder geval alsnog naar Frans Joseph.

20121115-220517.jpg

20121115-220526.jpg

20121115-220535.jpg

20121115-220556.jpg

20121115-220603.jpg

20121115-220610.jpg

20121115-220617.jpg

20121115-220626.jpg

20121115-220635.jpg

20121115-220647.jpg

20121115-220641.jpg

20121115-221551.jpg

20121115-221607.jpg

20121115-221620.jpg

This entry was posted in Nieuw Zeeland. Bookmark the permalink.

3 Responses to Onrustige oversteek, Abel Tasman, Buller river en Carglass

 1. marc lebens says:

  hi heren,
  wellicht kleine suggestie…laat christchurch links liggen tot de laatste dag of zo…vóór aardbeving was het wel gezellig stadje, maar ik denk dat je beter kan concentreren om een aantal dingen, niet te missen. ik neem aan dat jullie via Haast (eventueel jet boat safari daar in de buurt) en dan via de mooie route via sh6 via lake wanaka en lake hawea naar Wanaka en dan verder via cardrona valley road naar Queenstown gaan .
  Let op : bij goed weer kan je ook vanaf queenstown met vliegtuig naar milford sound…wel duurder dan bus…maar zeker sneller en zeker spectaculair. mis zeker 1 vd florden niet..dus….Doubtful Sound of Milford….vanuit queenstown moeten jullie zelf maar inschatten hoeveel tijd te nemen voor fjordland.
  Daarna zou ik willen adviseren terug te rijden via : sh 6 vanaf Queenstown naar Cromwell en via sh 8 via Lindis Pass naar omgeving Twizel. Daar zitten jullie dan vlakbij 2 fantastische meren (Lake Pukaki & Lake Tekapo) en ook niet zover vanaf Mount Cook Nat. Park. Uiteindelijk kan je dan via sh8 richting Geraldine en uiteindelijk Christchurch. Enjoy !!!!!!!
  Groetjes Els & Marc

  • remon says:

   Hoi Marc en Els,
   Dank voor de info. De jetboat is helaas niet gelukt (zie mijn laatste blogpost), maar onze verdere planning komt aardig overeen met je suggesties. Bij Mt Cook en de 2 meren willen we zeker een extra dag blijven, en de komende 2 dagen doen we fjordland.

 2. marc lebens says:

  hi mannen, leuk om jullie verhalen te lezen….poe flinke steen zeg….aan de ruit te zien….veel plezier nog. groetjes Els & Marc

Leave a Reply