De Canterbury Plains en Mount Cook

Dinsdagochtend zijn we vertrokken vanuit Te Anau naar Twizel. Het eerste gedeelte van de route (tot Queenstown) was hetzelfde als de heenreis van 3 dagen geleden, maar deze keer met schitterend weer en hele mooie landschappen.
20121121-223025.jpg
Bij Queenstown hebben we weer een uitgebreide stop gemaakt voor een lunch en even door het gezellige stadje wandelen.
20121121-223037.jpg
Daarna via de Lindis Pass doorgereden naar Omarama. Daar zagen we een man met een schepijsje van ongeveer 3 meter 50 hoog de winkel uit lopen, dus het besluit om een klein ijsje te nemen was snel gemaakt. Mijn ‘ijsje’ had 2 smaken: Hokey Pokey en Passion Fruit. Oei, wat lekker (en wat veel) was dat:-)
20121121-224414.jpg
Meteen nog even met een inboorling gesproken, die in Wanaka woonde en met zijn mokkel een rondje aan het rijden was in zijn Porsche. Hij wilde weten waar we zoal geweest waren en verder van plan waren. Daarna nog even een koud gemberbiertje gedronken en verdergereden richting Twizel. Dit is ooit als tijdelijk dorpje uit de grond gestampt om de waterkrachtcentrale in elkaar te knutselen, maar na 18 jaar heeft de lokale bevolking besloten om het dorp te behouden en om te bouwen tot een toeristisch centrum(pje). We hebben 2 nachten geboekt in de High Country Lodge. Nog even een rondje gewandeld (naar ‘Men Made Hill’) en daarna een heerlijke lokale zalm gegeten op een bedje van ovenbaked potatoes en een verse salade (blablabla, maar het was erg lekker)!

Woensdag hadden we zelfs nog meer geluk met het weer. Geen wolkje aan de lucht en ruim 20 graden. Het ideale weer om de hoogste berg van Nieuw Zeeland (Mount Cook, 3754 meter) en Lake Pukaki te gaan bewonderen.
Maar natuurlijk geen goede dag zonder een goed ontbijtje, dus we zijn eerst bij de lokale Bakery een paar pancakes en een kop thee naar binnen gaan werken. ‘Sweeeeeeeeet’ (zoals de locals hier tegen zo ongeveer alles zeggen). Het gratis wifi access point kwam ook goed van pas om facebook nog even bij te werken en het AD te downloaden.

De rit naar Mount Cook, langs Lake Pukaki, was adembenemend (om weer even een superlatief van stal te halen). Het meer was van een bijzondere blauwe kleur, zouden de smurfen hiervandaan gekomen zijn ? En de achtergrond van Mount Cook en de rest van de Southern Alpes paste hier perfect bij.
In Mt Cook hebben we wat rondgelopen en een lunchstop gemaakt. Daarna een mooie wandeling gemaakt in Hooker Valley (what’s in a name ?).
20121121-223437.jpg
Ter afsluiting zijn we nog even naar een mooie plaats langs Lake Pukaki gereden, ergens aan de zuidoostelijke kant, om heerlijk niks te doen met een fabulous view.
20121121-223309.jpg
Thuis een paar biertjes weggewerkt in de zon en gepraat met een Nieuwzeelander (toevallig ook Ruben genaamd), die uit Christchurch hiernaartoe is gekomen om een paar dagen te vissen. Zijn ouders zijn van oorsprong Nederlands, en hij sprak het redelijk, dus we hebben een mengeling van nl-en met elkaar gesproken. Hij had al 2 flinke zalmen gevangen en een regenboogforel, en ging vanavond nog wat proberen te vangen. We hebben zijn vangst nog even bewonderd en zijn daarna een mixed grill gaan eten in het dorp.

BTW: vanmiddag is een vulkaan bij Mt Tongariro weer uitgebarsten. Hopelijk krijgen we niet teveel last van de aswolk als we zaterdag vanaf Christchurch via Auckland naar Hawaii willen gaan vliegen…

This entry was posted in Nieuw Zeeland. Bookmark the permalink.

1 Response to De Canterbury Plains en Mount Cook

  1. annie says:

    Wat ziet het er adembenemend uit, krijg er ook reiskriebels van.
    Passen jullie nog wel in het vliegtuig met al dat eten?

Leave a Reply