Back in de bewoonde wereld na Coromandel Peninsula

Na enkele dagen zonder internet (best lekker eigenlijk, alhoewel Ruben regelmatig met z’n mobiel op zoek was naar Free access points 🙂 zijn we nu terechtgekomen in Rotorua. De afgelopen dagen hebben we Coromandel Peninsula bekeken. Vanuit Auckland zijn we langs de kust gereden via Orere Point naar Thames, aan de voet van het schiereiland. Na een lunch zijn we de onverharde weg naar Coroglen opgereden, met onderweg een megagrote, vierkante Kauri-boom. Daarna doorgereden naar onze nieuwe overnachtingplaats voor 2 nachten: een motel in Whitianga. Het is hier duidelijk nog voorseizoen, en de helft van de winkels/restaurants was nog dicht. Wel weer een erg mooie omgeving, schitterende baai! Na het eten dus maar wat slechte series gekeken op tv.

20121107-204416.jpg

Op dinsdag zijn we met de auto naar de plaats Coromandel vertrokken, met wederom een erg mooie omgeving, waaronder een schitterend panorama vanaf een bergtop.
Terrasje gepakt in de zon en bin de bakker een ekkere lunch gekocht voor onderweg. Via de 309 (binnendoorweg) zijn we richting Hahei vertrokken. Onderweg gelunched na een korte wandeling op een droomplaatsje, bij een waterval.

20121107-205231.jpg
De rest van de route was ook weer bijzonder subtropisch.
Bij Hahei zijn we naar in een uurtje naar Cathedral Cove gewandeld, een strand wat bekend is van o.a. De 2e Narnia film.

20121107-204658.jpg

20121107-204714.jpg

Daarna zijn we ook nog even naar Hot Water Beach gegaan. Hier stonden zo’n 50 volwassen mensen tijdens eb met een schepje kuilen te graven. Daaronder kwam je bij warmwaterbronnen terecht, zodat je in je eigen kuil in het hete water kan zitten. Erg leuk gezicht! En gelukkig werd ik ook nog even uitgenodigd in de kuil van 2 anderen 🙂
Rare gewaarwording om in een kuil met water van ongeveer 60 graden Celsius terecht te komen. Bijzonder!

20121107-204511.jpg

Daarna nog even op het strand gelegen en weer teruggereden naar Whitianga voor een uitstekend diner (Nieuw Zeelandse mosselen) met een ‘Easy Rider’ lokaal Coromandel biertje.

Op woensdag hebben we alweer geluk met het weer. Beetje fris, maar mooi heldere luchten. Na het ontbijt vertrokken richting Rotorua. Onderweg een paar tussenstops gedaan (koffie bij Whiritoa, lunchstop bij de gezellige stad Tauranga en een heftige beklimming van de Mount Maunganui (ongeveer een uurtje wandelen).

20121107-204815.jpg

Daarna doorgereden naar Rotorua en neergecrashed in Motel Havana in het centrum van het gezellige stadje. Nog even gerelaxed in het warmwaterzwembad (38 graden) en daarna nog wat gegeten en gedronken in het dorp.

20121107-204908.jpg

This entry was posted in Nieuw Zeeland. Bookmark the permalink.

5 Responses to Back in de bewoonde wereld na Coromandel Peninsula

 1. annie says:

  Een beetje in iemand anders kuil gaan zitten, mooi is dat.
  Mooie foto’s, mooie verhalen. Geniet er van, wij genieten mee !

 2. pappa Dickoies says:

  Geen eigen kuil gegraven? Vakantie zeker. Geniet van jullie leuke verhalen

 3. Johan says:

  Ziet er mooi uit.
  En met de verslagen er bij.. reisleider niet iets voor jou?

 4. Janette says:

  Wat een schitterende omgevng,vooral die boom!
  En mooi weer.

Leave a Reply